Musiikin vaikutus

Musiikki on voimakas elementti, ja sitä käytetään usein myös pelimaailmassa. Musiikilla on suurempi vaikutus elämässä kuin äkkiseltään uskoisikaan – sitä on kaikkialla ja se voi omalta osin vaikuttaa käyttäytymiseemme, vaikkapa antamalla lisäenergiaa. Useat slotit lainaavat teemoja musiikkipiireistä; voit tutustua niihin esimerkiksi täällä: lue lisää. Yksi peleistä, joka hyödyntää hienosti musiikin maailman suurimpia ilmiöitä on NetEntin kehittämä Motörhead-slotti. Kyseessä on pelivalmistajan kolmiosaisen, musiikkimaailman suurimpiin tähtiin perustuvan pelisarjan viimeisin osa: toiset kaksi osaa on toteutettu kunnioittaen Guns N’ Roses -bändiä ja Jimi Hendrixiä. Motörhead-kolikkopeli pääsi siis ilmestyessään syyskuussa 2016 arvoiseensa joukkoon. Tämä rämäkkää rockia pauhaava peli on kiinnostava jo ihan sen teemankin vuoksi, mutta lisäksi siitä löytyy hauskoja erikoisominaisuuksia.

Motörheadin maailma peliruudulla

Peli kunnioittaa loistavasti sen esikuvana toimivaa bändiä, ja ulkoasu huokuu tummaa, painavaa meininkiä sekä raskaita säveliä. Äänet kannattaa pitää päällä, sillä taustalla kuullaan esimerkiksi legendaariset Ace of Spades sekä Iron Fist. Sopivan taustan pelille antaa keikkalava, jota reunustavat kitarat sekä vahvistimet. Pelin symboleina nähdään rahapeleistä tuttujen elementtien, kuten onnenkengän, kirsikkojen ja kellojen lisäksi itse Lemmy Kilmister, bändin nokkamies. Peliruutukin poikkeaa totutusta ja mukailee hieman kitaran muotoa; ensimmäinen ja toinen kela ovat kolmen rivin korkuisia, kolmas ja neljäs kela neljän rivin korkuisia, ja viiden kela taas on viiden rivin korkuinen. Muuten pelin kulku etenee sloteille tyypilliseen tapaan – kelat klikataan pyörimään ja jännitetään voittoyhdistelmiä.

Pelin ominaisuudet

Voittolinjoja Motörhead-pelissä on jopa 76 kappaletta. Korkeimmat voitot niille osuessaan antaa viisi kappaletta Lemmy-symbolia, joka voi 150-kertaistaa pelaajan asettaman panoksen. Tämä tarkoittaisi korkeimmalla panoksella pelattaessa 30 000 euroa. Erilaisten lisäominaisuuksien ansiosta suurin voitto voi kuitenkin kohota jopa 114 000 euroon. Peliä elävöittää vielä lisää erikoisominaisuudet, joihin kuuluvat esimerkiksi ilmaiskierrokset, muut symbolit korvaavat wildit ja Bomber Feature, joka muuttaa 10 tai useamman symbolin identtisiksi lisäten näin voittojen mahdollisuutta. Pelin laskennallinen palautusprosentti on varsin kelvollinen 96,98 %. Peliä pääsee kokeilemaan halutessaan ihan ilmaiseksikin, sillä NetEnt on tehnyt siitä leikkirahalla toimivan demo-version. Se onkin hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat nauttia pelin Motörhead-tunnelmasta panostamatta oikeaa rahaa.